Søgemaskine marketing

Søgemaskine marketing er vigtigt, hvis du gerne vil have succes med din virksomhed eller organisation på nettet.

Søgemaskine marketing er egentlig et paraply-begreb, som dækker over en række markedsføringsdiscipliner, der alle har sin base i markedsføring i søgemaskiner som Google. Det er for eksempel Google Ads-annoncering, SEO (søgemaskineoptimering), content marketing og bannerannoncer.

Få mere information om

En uundværlig marketingdisciplin

Grundlæggende kan vi opdele SEM (søgemaskinemarketing) i to siloer: SEO og SEA. 

SEO er Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering), som handler om at øge synligheden af din hjemmeside i søgemaskinernes organiske resultater på udvalgte og relevante søgeord.

SEA er Search Engine Advertising (søgemaskineannoncering), som er et udtryk for betalt annoncering i søgemaskinerenes resultater. Her kan man købe sig til gode placeringer i Google.

Mange tror, at den ene disciplin kan erstatte den anden, men faktisk er der store fordele i at bruge begge simultant og lade dem komplementere hinanden.

Det vigtigste at huske er dog, at veludført SEO er altafgørende for successen for SEA.

Vidste du…

At næsten 80% af af besøgende på danske websites kommer fra Google? 

Hvis ikke du allerede er i gang med din søgemaskinemarketing, så er det i hvert fald et meget markant incitament.

Den stærke tilstedeværelse i søgemaskinernes søgeresultater kan være med til at sikre, at din målgruppe kan finde dig – baseret på de rigtige søgeord.

Brug søgemaskine marketing
strategisk og målrettet

Det digitaliserede samfund kræver, at enhver virksomhed inkorporerer søgemaskine marketing som en del af deres kommunikations- og markedsføringsplaner. En strategi for søgemaskine marketing er en målrettet brug af ressourcer, så du bedst kan sikre, at indsatsen skaber branding, konverteringer, vækst og synlighed.

Peter William Fage Jørgensen - JJ Kommunikation

Spørg en ekspert

Markedsføringsøkonom

4659 0550