Din virksomhed – dit ansvar

Alle virksomheder skal være deres ansvar bevist. Fokuseringen på, og kravene til, at man minimerer sit aftryk har aldrig været større. Fra forbrugere, kunder, samarbejdspartnere, leverandører, myndigheder og samfundet som helhed vokser opmærksomheden.

Hos JJ Kommunikation kan vi hjælpe din virksomhed med at få etableret en bæredygtighedsstrategi, igangsætte basale aktiviteter, udstikke den videre kurs og hjælpe med bæredygtig kommunikation – for eksempel ved at vælge de mest relevante af Verdensmålene til jeres kontekst.

Uanset din virksomheds størrelse, vil det fremover ikke være et reelt alternativ at se passivt til fra sidelinjen, mens eksempelvis konsekvenserne af de menneskeskabte klimaforandringer bliver mere og mere tydelige – i hvert fald ikke, hvis du stadig gerne vil kunne sælge dine produkter.

Med en god strategi og stærk bæredygtig kommunikation kan vi hjælpe din virksomhed med at blive valgt til på den korte bane – og sørge for, at I ikke bliver valgt fra på den lange.

Kontakt os nu for at høre nærmere

Sådan hjælper vi dig med bæredygtig kommunikation

Hos JJ Kommunikation kan vi hjælpe din virksomhed i gang med arbejdet ved at

  • Skabe den strategiske ramme for jeres indsats
  • Finde det rigtige sted at begynde
  • Udvælge relevante Verdensmål og andre værktøjer
  • Sætte jeres arbejde i den rette kontekst
  • Målrette jeres bæredygtige kommunikation

kommunikér om jeres indsats

Hos os får I hjælp til at skabe den rigtige kommunikation omkring jeres CSR-indsats, og gøre den tydelig på jeres website, konkret og præcist, så alle kan få indblik i jeres arbejde.

Vælg dine mål og sæt de rigtige ord på

Kravene kommer også formelt fra finansverdenen. Med den såkaldte Banking Package 2021 vil Europa-Kommissionen kræve af bankerne, at de systematisk identificerer, offentliggør og håndterer risici omkring ESG (environmental, social, governance). Sagt på en anden måde: Hvis din virksomhed ikke tager ansvar, bliver det meget svært at låne penge.

Fra EU’s side strømmer det også ind med nye reguleringer i disse år, og selvom langt de fleste er målrettet de store virksomheder med +250 ansatte, så siver kravene også ned gennem forsyningskæderne. Med andre ord: Vil du som virksomhed levere til de store på sigt, så skal du have styr på dit fodaftryk nu.

Se verdensmålene her

KOM I GANG NU

Vi hjælper din virksomhed med at

  • Sætte ord på din kerneforretning
  • Kommunikere om dit fodaftryk – strømforbrug, leverandører, transport, materialeforbrug etc.
  • Skærpe dit fokus på ét område ad gangen
  • Udpege hvilke rammer/værktøjer, der kan guide arbejdet, eksempelvis FN’s Verdensmål
  • Udvælg de elementer, der giver mening i forhold til din kerneforretning, eksempelvis to-tre Verdensmål, som du gennem din virksomheds drift kan påvirke direkte

Vi hjælper dig med at vælge dine mål og sætte de rigtige ord på

Mulighederne for at inddrage diverse værktøjer, netværk og guidelines – certificeringer og standarder, FN’s Verdensmål, science-based targets, UN Global Compact osv. – er nærmest endeløse og kan virke uoverskuelige.

Vi sørger selvfølgelig for, at din kommunikation er i tråd med det faktiske arbejde. Greenwashing er ulovligt og på mange parametre nærmest værre end passivitet, så det hjælper vi dig naturligvis med at undgå. I den forbindelse er Forbrugerombudsmandens guide til miljømarkedsføring en stor hjælp.

Læs om dine muligheder

Kontakt os og find ud af, hvordan du kan arbejde med CSR og bæredygtighed i din virksomhed

Hos JJ Kommunikation har vi specialiseret os i kommunikation om bæredygtighed og CSR, og har hjulpet flere virksomheder med at tage hånd om deres ansvar. Har du brug for hjælp til at fortælle om din virksomheds CSR-strategi, så ring eller skriv til Jan Jensen.

Jan B. Jensen - JJ Kommunikation

Spørg en ekspert

Indehaver, chefrådgiver

4659 0550 2011 8550