Styrk dine medarbejdere og din bundlinje med kompetenceudvikling

Styrk dine medarbejdere og din bundlinje med kompetenceudvikling

Kompetenceudvikling, at dygtiggøre sig og rykke sig både personligt og fagligt er en stor motivationsfaktor for dine medarbejdere – og det burde være det for dig. Udvikling skaber arbejdsglæde. Arbejdsglæde og motiverede medarbejdere skaber bedre resultater. Bedre resultater styrker din virksomheds bundlinje.

Faktisk viser undersøgelser, at 60% af danske lønmodtagere er motiverede for at blive opdateret på deres job. Til trods for, at videreuddannelse og udvikling er en stor motivationsfaktor for danske lønmodtagere, viser samme undersøgelse, af 2 ud af 3 ikke oplever, at der aktivt gøres noget ved det. 

Og det er et problem for både medarbejdere og virksomheden.  

Derfor bør kompetenceudvikling være en prioritet 

En omskiftelig verden i konstant forandring har indflydelse på udviklingen i arbejdsmarkedet og alle typer brancher. Derfor bør det også have indflydelse på dine medarbejderes udvikling, så de fortsat er attraktive og opdaterede på markedet og branchen.  

Kompetenceudvikling fastholder dine medarbejdere 

At investere aktivt i udvikling af dine medarbejdere – uanset om det er webinarer og digitale kurser, endagskurser eller reel videreuddannelse – er en fordel for virksomheden internt. For medarbejderne er nogle af de vigtigste ressourcer i virksomheden, og når medarbejderne får mulighed for at opkvalificere og videreuddanne sig, vil virksomheden have medarbejdere, der er opdaterede på den nyeste viden inden for branchen. Kompetencer og viden som tilfører større værdi til virksomheden. Når dine medarbejdere får mulighed for at få ny viden og læring og udvikle sine kompetencer, vil de have endnu bedre forudsætninger for at klare sig endnu bedre med deres arbejdsopgaver. 

Når du investerer i udvikling af dine medarbejdere, giver du dem samtidig en oplevelse af at være værd at investere i – som medarbejder føler man sig derfor værdsat og prioriteret. Og det giver en positiv medarbejderoplevelse, som er med til at fastholde dem i deres nuværende job.  

Medarbejdernes kompetenceudvikling er derfor vigtig for hele virksomhedens fremtidige udvikling, og kan medvirke til øget produktivitet og vækst og større succes for virksomheden. 

Styrk virksomhedens bundlinje indefra 

Når du som leder investerer i dine medarbejderes både faglige og personlige udvikling, får du værdi, der kan måles på. For medarbejdere med styrkede kompetencer løfter deres arbejdsopgaver, er mere produktive og effektive og skaber større og bedre resultater – alt sammen noget, der kan mærkes på bundlinjen. 

Samtidig er medarbejder- og kompetenceudvikling med til at skabe større arbejdsglæde og tilfredse medarbejdere, som føler sig værdsat, set og hørt – og det gør, at de med større sandsynlighed kan fastholdes i deres job. Når virksomheder på den måde arbejder med medarbejderfastholdelse gennem eksempelvis kompetenceudvikling, sparer de enorme summer penge på rekrutteringsprocesser, oplæring og onboarding af nye medarbejdere, fejlrekrutteringer, markedsføring af ledige stillinger, og meget mere.  

Hvilke nye kompetencer har I brug for? 

For mange virksomheder har for eksempel sociale medier en større og større rolle i den eksterne kommunikation, og det stiller nye krav til medarbejdernes digitale kompetencer. Det bliver stadigt sværere at nå ud til de rigtige målgrupper med de rette budskaber på de bedste tidspunkter.  

Det er der heldigvis en løsning på. Når du sender dine medarbejdere på kursus i digital markedsføring hos os, bliver dine medarbejdere kvalificerede til at analysere, planlægge og varetage digitale markedsføringsopgaver. Dine medarbejdere bliver klædt på til at kunne arbejde med alt lige fra SEO og Google Ads til sociale medier, content marketing og grafisk design, så du kan styrke din bundlinje.  

Bliv klogere på vores kurser lige her, så du kan udvikle dine medarbejdere og din bundlinje.