Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO er grundfundamentet for din SEO-indsats. Du bør med andre ord have styr på teknisk SEO, inden du bygger ovenpå med søgemaskineoptimeret indhold og saftig linkjuice.

Der er fortsat mange, der har svært ved at forstå SEO. Især teknisk SEO kan trække tænder ud, hvis du ikke har en uddannelse inden for eller stor erfaring med webudvikling med i bagagen.

Du kan med fordel anskue din SEO-indsats som et byggeprojekt. Du ville med garanti ikke bygge videre på et hus, før husets fundamentet var på plads – og hvis du gjorde, ville huset formentligt kollapse.

Det samme gør sig gældende for din SEO-indsats. Her er teknisk SEO er det nødvendige grundfundament. Hvis du ikke har styr på dit websites tekniske fundament, bør du ikke bygge ovenpå med søgemaskineoptimeret indhold og linkjuice – da det ingen værdi ville have for dine organiske placeringer.

Teknisk SEO er grundfundamentet

Effektiv søgemaskineoptimering bliver foretaget i fire steps, hvor du som udgangspunkt skal sørge for, at grundfundamentet er i orden, inden du bygger videre på indsatsen.

Læs også: Sådan laver du en effektiv SEO-strategi?

Du bør derfor altid starte din SEO-indsats med at kigge på den tekniske SEO. Er dit websites tekniske fundament i orden? Hvis fundamentet har bygningsfejl eller fatale mangler, er Google ikke i stand til at forstå dit websites indhold, herunder hierarkisk struktur, tekster, videoer, fotos og meget mere.

Teknisk SEO danner med andre ord grundlag for dit websites indeksering i Googles søgeresultater. Det handler helt enkelt om at sikre, at Google er i stand til at læse, forstår og indeksere dit websitets indhold. Hvis Google ikke er i stand til dette, bliver dit website straffet med dårlige organiske placeringer – eller endnu værre, måske bliver dit website slet ikke vist blandt søgeresultaterne.

Det tekniske fundament fortæller Google, hvad dit website handler om ved hjælp af blandt andet HTML-koder, schema markup og metatags. Herefter viser Google dit website på de søgeord, som søgemaskinen vurderer, er mest relevante for netop dig og din virksomhed.

Når du har grundfundamentet på plads, kan du bygge videre på din SEO-indsats med søgemaskineoptimeret indhold og saftig linkjuice.

Er du ikke et teknisk worderkid?
Så har du måske brug for hjælp til at skabe et stabilt fundament.
Kontakt os i dag