Et beskyttet website øger dit salg og din troværdighed

Et beskyttet website øger dit salg og din troværdighed

SSL-kryptering bliver stadig mere populært i sikringen af fortrolig trafik mellem brugere og hjemmesider.

Krypterede hjemmesider vinder frem på nettet i takt med, at internetkriminelle hacker hjemmesider og private konti. Det har nu fået Google til at øge sikkerheden på nettet. Per oktober 2017 implementerer Google en advarsel på sider, der bliver besøgt med browseren Google Chrome, der indeholder en formular til indtastning af kortoplysninger og/eller andre personfølsomme data.

For at undgå denne advarsel, og derved ikke miste tillid til sine kunder, er man nødt til at sikre sin hjemmeside med en såkaldt SSL-kryptering (Secure Sockets Layer), så domænet ændres fra http://eksempel.dk til https://eksempel.dk.

Der er en lang række fordele ved at benytte SSL-kryptering. De primære fordele er:

1. Google kan lide det
Så snart du har fået dit domæne over på en sikker platform, hiver Google dig op i søgeresultatet.

2. Dine kunder kan lide det
Når din side er sikret med SSL-kryptering, signalerer du sikkerhed over for dine kunder. Især hvis din hjemmeside indeholder en webshop eller formularer til indsendelse af personfølsomme data, er dette vigtigt.

3. Sikkerheden i orden
Det er selvsagt, at når du har fået SSL-krypteret dit website, er sikkerheden i top, og du kan derfor trygt lade dine kunder besøge din hjemmeside.

SSL-kryptering giver mulighed for at bekræfte ægtheden af dit website

I kølvandet på et stigende antal phishing-sager, er det nu vigtigere end nogensinde før at vise sine kunder, at man er den, man udgiver sig for at være. SSL-kryptering hjælper ikke kun med at sikre forbindelsen mellem websitet og kunden, men viser samtidig, ved hjælp af SSL-certifikatet, at dette er en reel side.

Kom godt i gang

Hvis du selv overvejer at kaste dig over SSL-kryptering til din hjemmeside for at styrke sikkerheden, er der ifølge mediegrafiker og IT-ekspert Tais Roar Larsen flere ting, du skal være opmærksom på:

  • Undersøg om dit webhotel udbyder servicen.
  • Hav fokus på kvaliteten af SSL-certifikatet. Her kan du teste dit SSL-certifikat: https://www.ssllabs.com
  • SSL er ikke udviklet til at beskytte webserveren, og derfor er det ikke nok at beskytte sig mod hackere med SSL. Det er altså vigtigt også at have fokus på dit websites generelle sikkerhed.

JJ Kommunikations webudviklere hjælper gerne med rådgivning og sparring omkring SSL-kryptering og installering. Kontakt digital designer og webudvikler Tais Roar Larsen på tlf. 2011 6454 og hør mere.