At kunne skrive klart og præcist er et vigtigt håndværk, du skal kunne, for at dine kunder har lyst til at læse og dele virksomhedens budskab. At skrive godt er ikke en kunst, men et nyttigt håndværk, som de fleste kan lære. Her får du enkle skrivetips til, hvordan du fanger din modtager.

Det er ikke nok at have en fejlfri tekst på hjemmesiden. Er der ikke en strategisk overvejelse bag din tekst, fanger du ikke modtageren med den ønskede virkning. Derfor bør du som det første tænke over, hvad hovedformålet med din tekst er, og dernæst hvad du vil fortælle med din tekst, og endeligt til hvem.

Formål
Tænk over hvad dit hovedformål med dit tekstarbejde er? Hvad skal din modtager have ud af at læse din tekst? Skal modtageren klikke ind på et link, skal modtageren ringe til dig, købe dit produkt, få viden om en ydelse eller ændre adfærd?

Vinkel
En klar vinkel er alfa og omega for at kunne skrive klart, hvad enten det gælder artikler, hjemmesidetekster, nyhedsbreve eller Facebook-opslag. Vinklen fungerer som tekstens vejviser og hjælper med vise, hvor teksten skal bevæge sig hen i forhold til budskabet og skaber på den måde en rød tråd for modtageren.

Når du har defineret dit hovedformål, bør du lave en vinkelsætning; Jeg vil fortælle at…, der sikrer, at teksten holder fokus på budskabet.

Hold fokus og fjern fyld
Hav øje for dit budskab og hold fokus på din vinkel teksten igennem. Har du brug for at skrive dig varm så husk at læse din tekst igennem til sidst og skær de afsnit og fyldeord fra, der fjerner fokus fra budskabet og få gerne en kollega til at kigge teksten igennem for fejl og fyld.

Du skal altså fjerne de afsnit og ord, som er direkte overoverflødige i forhold til din gode vinkelsætningen.

Kend din målgruppe
Overvej, hvem din tekst henvender sig til. For at kunne fange din modtager bør du forestille dig en person i din målgruppe, som du gerne vil have til at forstå dit budskab. Skriver du til din mor, en kunde, din chef eller en ven? Tænk over, hvad din modtager har brug for at vide, og hvad der er vigtigst. På denne måde kan du skrive budskabet fængende og målrettet til din modtager.

Vil du vide mere om, hvordan du skriver klart og fanger din modtager, eller har du ønsker om, at JJ Kommunikation hjælper med dine tekster?

Så kontakt os her for mere information eller ring på telefon 465 9050 for en uforpligtende kaffesamtale.