Shop direkte i Instagram

Shop direkte i Instagram
Dato:

’Instagram Checkout’ er en realitet. Efter mange måneders spekulationer, blev den nye funktion præsenteret for offentligheden under Facebooks årlige F8-konference. ’Instagram Checkout’ gør det muligt for dine kunder at shoppe direkte i Instagram.

Endelig skete det, alle e-commerce managers og marketeers har ventet på i årevis. Rygterne om en in-app shopping funktion i Instagram har længe floreret rundt omkring på diverse tech-fora – men nu er det en realitet. I fremtiden kommer forbrugerne til at kunne shoppe produkter direkte i Instagram-appen. Funktionen hedder ’Instagram Checkout’ og blev præsenteret under Facebooks årlige F8-konference.

F8 er Facebooks årlig konference for udviklere, entreprenører og tech-nørder verden over. Her præsenterer Facebook-koncernen de nyeste opdateringer, den nyeste teknologi og den fremtidige udvikling for koncernens forskellige apps, herunder Facebook, Instagram og WhatsApp.

Hvorfor in-app shopping?

Den nye in-app shopping funktion Instagram Checkout bliver i disse dage testet af flere store brands på det amerikanske marked, herunder Nike, Adidas og Kylie Cosmetics. Vi forventer ikke, at der går længe, inden funktionen bliver lanceret på det danske marked.

Men hvorfor er du helt oppe og køre over in-app shopping, tænker du måske? Jo, nu skal du høre. In-app shopping fjerner barrieren mellem virksomhedens markedsføring på Instagram og forbrugerens online køb på virksomhedens hjemmeside.

Læs mere om sociale medier og søgemaskineoptimering (SEO).

Den moderne forbruger er utålmodig og doven (sorry, not sorry!), og derfor kan ét klik, ét browserskifte eller en langsom load-hastighed stoppe forbrugerens købsrejse fra inspirationssøgning på Instagram til det endelige produktkøb på virksomhedens hjemmeside. Instagram fjerner med Instagram Checkout denne barriere, idet forbrugeren shopper produkterne direkte i Instagram uden nogensinde at forlade appen.

Som en ekstra bonus gemmer Instagram forbrugerens oplysninger, når forbrugeren har gennemført et onlinekøb direkte i appen. Næste gang forbrugeren in-app shopper, behøver han eller hun ikke at indtaste sine oplysninger igen. Farvel barrierer! Instagram Checkout er med andre ord en gave til e-commerce managers og marketeers verden over.