Nye redigeringsmuligheder med wordpress 5.0

Nye redigeringsmuligheder med wordpress 5.0

Er du bruger af CMS-systemet WordPress? Fra 19. november får du nye muligheder for at redigere indholdet på dit website – også, hvis du ikke selv kan kode.

Den nyeste WordPress-opdatering giver en total overhaling af dit redigeringsinterface og hele oplevelsen med at redigere og designe sider og indlæg på dit website.

WordPress har igennem det sidste år arbejdet på projekt Gutenberg. Gutenberg er en ny type editor, der arbejder i ”blocks” – altså blokke, der opdeler din side og gør det lettere at arbejde med sidernes layout.

Nu kan du oprette sider og indlæg uden kendskab til kodningstyperne HTML og CSS. Du kan for eksempel oprette en blok med et billede i den ene spalte og tekst i den anden spalte ved et enkelt klik.

Automatisk opgradering til WordPress 5.0

WordPress vil som udgangspunkt opdatere dit nuværende system helt automatisk, og det er en god ting. For selvom du tænker, at WordPress’ editor fungerer fint, som den altid har set ud og fungeret, skal systemet opdateres af sikkerhedsmæssige årsager.

WordPress’ udviklingsteam har dog taget hensyn til, at brugerne kan have lyst til at bevare den oprindelige WordPress editor. Når dit WordPress-site opgraderer til WordPress 5, har du mulighed for at installere den oprindelige editor som et plugin. På den måde kan du bevare dit interface og den måde, du altid har redigeret dit indhold på.

Vælger du at køre med den nye Gutenberg-editor, bliver dit eksisterende indhold lagt ind i en blok i Gutenberg-editoren. På den måde bliver dit indhold ved med at se ud og fungere på den måde, du har tiltænkt det, da du i sin tid oprettede det.

Du kan selv prøve Gutenberg-editoren her, inden dit WordPress-site automatisk opdaterer.

Vil du have mere information om opdateringen eller WordPress og websites generelt? Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om dit behov.